Aeropressi Maailmameistrivõistlused 2014 võitis Shuichi Sasaki Jaapanist. Vastne meister andis lahkesti oma võiduretsepti ja meil on rõõm seda jagada.
Valmistamiseks vajad:
16,5 g kohviube
78℃ 250 ml (mitte karedat) vett
9,5 punktine jahvatus Mahlkönig EK43 veskiga (keskmine)
Valmistamine:
Palun – võite proovida. Aga – mis asi on blooming water?
Esimesed 40 g vett valatakse kohvile, et sellest eralduks röstimise käigus tekkinud CO2. Selle tegevuse terminiks ongi bloom coffee – sest süsihappegaas väljub kohvist mullidena.
Kui nüüd gaasid on väljunud ja valatakse peale ülejäänud vesi, täidab see kohviosakeste rakkudes tekkinud vaba ruumi ning kõik maitsed ja aroomid saavad täiel määral kohvisse imenduma. Nii saab kohv maksimaalselt aromaatne ja maitseküllane. Proovi vahet.