Või lihtsalt Mocha ja mõnes kohas nimetatud kui Mochaccino, on tõeliste šokolaadifännide lemmikkohv. Kõige lihtsamalt öelduna on tegemist cappuccino või caffè latte’ga millele on lisatud sisse kakaod või šokolaadi. Selle joogi loomise eest võib tänada, kes omakorda said inspiratsiooni Torinos leiutatud Bicerin’ist.
Traditsiooniliselt kasutatakse kakaopulbrit, aga väga levinud on ka šokolaadisiirup. Vastavalt valikule tuleb segada kakaopulber või šokolaadisiirup espressoga kokku ja saadud segule lisada kuum, vahustatud piim. Cappuccinole sarnaselt on caffé mocha puhul oluline ilus, kohev ja tugev piimavaht, mis lisab joogile tekstuuri ja magusust. Vahel võib kasutada ka vahukoort, kuid seda näeb kohvikutes oluliselt harvemini.
Caffè Mocha on oma nimetuse saanud Jeemenis asuva Mocha sadamalinna järgi, mis oli 15. sajandil üks peamisi kohvi ekspordi ristteid. Kuna kuulujuttude järgi oli sealt sadamast kohale toodud kohvi maitsel märkimisväärne šokolaadine alatoon, otsustati ka caffè mocha’le tema šokolaadisisalduse tõttu anda just selline nimi.
Mocha valmistamine kodustes tingimustes on imelihtne
Checklist