Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Datli-kohvi kook tumeda šokolaadi-pähkli kattega

See on igati teadliku toitumisega sobiv maitsev kook, kuhu ei ole lisatud grammigi suhkrut ning mis on ka gluteenivaba. Magusaks on kook tehtud datlitega ning datli-kohvi kooslus on üllatavalt hästi toimiv ja väga mõnus. Datlid on teadupärast üsna lääge maitsega, mida aitab kohv suurepäraselt tasakaalu tõmmata. Koogi mõnusale maitsetasakaalule aitab lisavõlu lisada veel taina sisse segatud datlitükid koos krõmpsuvate pähklitega. Mõnus maius, mille puhul ei pea põdema ka siis, kui oled endale lisatüki ette tõstnud.

Vaja läheb:

Glasuur:

0% tehtud

Tee nii:

Tõsta datlid kohvi sisse paisuma ja töötle siis blenderi või purustajaga ühtlaseks massiks. Klopi kausis munad lahti ja lisa munadele siis datli-kohvi segu. Lisa kookosõli, mesi, vanillisuhkur ja sega ühtlaseks. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber, sooda, kaneel, kardemon ja sool. Sega kuivained eelnevalt segatud taina sisse. Lisa tükeldatud pekaanipähklid ja datlid. Kalla kookosõliga määritud vormi. Küpseta 180 kraadi juures ca 1 tund. Küpsust kontrolli tikuga. Tõsta ahjust välja, kalluta vormist välja ja jäta jahutusrestile jahtuma.

Valmista glasuur. Selleks kalla kastrulisse kohv ja Vana Tallinna liköör. Kuumuta vaiksel tulel ja lisa sinna ka tükeldatud šokolaad. Lase šokolaadil sulada ja nirista jahtunud koogile. Aseta glasuuri sisse pekaanipähkleid ja lase siis glasuuril taheneda.

Serveerides lõika koogist paraja suurusega viilud ja paku juurde head kohvi ?

Retsepti autor: Tuuli Mathisen

bfsupport

78 postitust

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!