Siis kui tahad oma hommikusööki vahel ekstreemselt maitsvalt serveerida, proovi kaerahelbepudru lattet ehk kooslust, kus puder ja kohv on omavahel lihtsalt kokku segatud. Retseptis on kasutatud Lavazza Qualita Oro jahvatatud kohvi.
Tee nii:
- Aja potis keema vesi ja 100 ml kaerapiima.
- Lisa kaerahelbed ja lase 5-6 minutit podiseda kuni helbed paisuvad.
- Maitsesta nüüd puder soola ja meega.
- Vala juurde kohv ja sega kõik läbi.
- Serveeri putru kausis või hoopis läbipaistvas klaasis.
- Kui serveerid klaasis, säti poole klaasi siseseina peale mõned banaaniviilud ja vala natuke kohvi ka keskele, nii jäävad kihid isuäratavamad.
- Vahusta piimavahustajaga ülejäänud 100 ml piima ja kaunista puder piimavahu, mandlilaastude ja kinoaseemnetega.
Retsepti autor: Koogikontor