Kohvihuvilised teavad, et suurepärane kohv on kvaliteetsete kohviubade, täpse valmistusmeetodi ja pruulimistehnika tulemus. Kui hindate nüansirikkaid maitseid, võib Chemex olla suurepärane pruulimisvahend. Selles juhendis näitame teile samm-sammult, kuidas valmistada erakordset tassi KAFO Premium Selection kohvi Chemexi abil.
Mida vajate:
Sammu-sammult pruulimisprotsess:
1. Kaalu ja jahvata kohv:
Alustuseks mõõtke õige kogus kohvi vastavalt oma maitse-eelistustele ja Chemexi suurusele. Hea algusproportsioon on 1:15 kohvi ja vee suhe. Näiteks 30 grammi kohvi jaoks vajate 450 grammi vett. Jahvata KAFO Premium Selection’i kohvioad keskmise jämedusega, sarnaselt meresoolale.
2. Valmistage Chemex ette:
Voldi Chemexi paberfilter lahti ja aseta see Chemexi ülemisse osasse, veendudes, et kolmekihiline külg oleks suudme vastas. Loputa filter kuuma veega, et eemaldada paberijäägid ja soojendada Chemex.
3. Lisa kohv:
Kanna jahvatatud kohv loputatud Chemexi filtri sisse. Koputa Chemexit õrnalt, et tasandada kohvivood.
4. Esmane leotus:
Käivita taimer ja vala piisavalt kuuma vett (umbes kaks korda kohvi kaalust, st 60 grammi 30 grammi kohvi kohta), et kohvipuru ühtlaselt läbimärjaks teha. Laske kohvil umbes 30 sekundit paisuda, et vabastada kinni jäänud gaasid.
5. Täielik valamine:
Pärast leotust vala ülejäänud kuum vesi ringikujuliselt, tagades, et kogu kohvipuru oleks ühtlaselt läbimärg. Püüa vett lisada etappide kaupa, lastes kohvil tilkuda ja säilitades samas ühtlase kohvikihi.
6. Sega ja lase settida:
Sega õrnalt kohvi ringjate liigutusetega, et tagada ühtlane ekstraheerimine. Laske kohvil filtrist läbi tilkuda, kuni pruulimine on lõppenud, tavaliselt umbes 3-4 minutit.
7. Serveeri ja naudi:
Kui tilkumine on lõppenud, eemalda hoolikalt filter, viska see minema ja vala värske kohv oma tassi. Naudi oma täiuslikult valmistatud kohvi suurepäraseid maitseid ja aroome!
Nõuanded täiuslikuks pruulimiseks:
Kokkuvõte:
KAFO Premium Selection‘i kohvi pruulimine Chemexiga on nauditav kogemus, mis võimaldab teil esile tuua selle esmaklassilise segu parimad maitsed. Järgides käesolevas juhendis toodud samme ja lihvides oma tehnikat, olete teel suurepärase ja aromaatse KAFO Premium Selection’i kohvitassi nautimise poole igal pruulimiskorral.