Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Täiuslik tassitäis –  KAFO Premium Selection kohvi valmistamine Chemexiga

Postitatud

Kohvihuvilised teavad, et suurepärane kohv on kvaliteetsete kohviubade, täpse valmistusmeetodi ja pruulimistehnika tulemus. Kui hindate nüansirikkaid maitseid, võib Chemex olla suurepärane pruulimisvahend. Selles juhendis näitame teile samm-sammult, kuidas valmistada erakordset tassi KAFO Premium Selection kohvi Chemexi abil.

Mida vajate:

  1. KAFO Premium Selection‘i kohvioad (Colombia, Peru või Sweet Brasil – loe erinevusest lähemalt SIIT)
  2. Chemexi kohvikeetja
  3. Chemexi paberfilter
  4. Kohviveski (nt käsiveski nagu Hario Skerton + või elektrooniline nagu Hario Compact)
  5. Kuum vesi (kuumutatud umbes 93°C juurde). (Mugav kasutada ka temperatuurianduriga veekeedukannu, nagu nt Hario Buono)
  6. Kaal
  7. Taimer (või kaal taimeriga, nagu nt Hario kaal)
  8. Tass

Sammu-sammult pruulimisprotsess:

1. Kaalu ja jahvata kohv:

Alustuseks mõõtke õige kogus kohvi vastavalt oma maitse-eelistustele ja Chemexi suurusele. Hea algusproportsioon on 1:15 kohvi ja vee suhe. Näiteks 30 grammi kohvi jaoks vajate 450 grammi vett. Jahvata KAFO Premium Selection’i kohvioad keskmise jämedusega, sarnaselt meresoolale.

2. Valmistage Chemex ette:

Voldi Chemexi paberfilter lahti ja aseta see Chemexi ülemisse osasse, veendudes, et kolmekihiline külg oleks suudme vastas. Loputa filter kuuma veega, et eemaldada paberijäägid ja soojendada Chemex.

3. Lisa kohv:

Kanna jahvatatud kohv loputatud Chemexi filtri sisse. Koputa Chemexit õrnalt, et tasandada kohvivood.

4. Esmane leotus:

Käivita taimer ja vala piisavalt kuuma vett (umbes kaks korda kohvi kaalust, st 60 grammi 30 grammi kohvi kohta), et kohvipuru ühtlaselt läbimärjaks teha. Laske kohvil umbes 30 sekundit paisuda, et vabastada kinni jäänud gaasid.

5. Täielik valamine:

Pärast leotust vala ülejäänud kuum vesi ringikujuliselt, tagades, et kogu kohvipuru oleks ühtlaselt läbimärg. Püüa vett lisada etappide kaupa, lastes kohvil tilkuda ja säilitades samas ühtlase kohvikihi.

6. Sega ja lase settida:

Sega õrnalt kohvi ringjate liigutusetega, et tagada ühtlane ekstraheerimine. Laske kohvil filtrist läbi tilkuda, kuni pruulimine on lõppenud, tavaliselt umbes 3-4 minutit.

7. Serveeri ja naudi:

Kui tilkumine on lõppenud, eemalda hoolikalt filter, viska see minema ja vala värske kohv oma tassi. Naudi oma täiuslikult valmistatud kohvi suurepäraseid maitseid ja aroome!

Nõuanded täiuslikuks pruulimiseks:

  • Jahvatuse järjepidevus: Reguleeri jahvatusaste valmimisaja põhjal. Kui see on liiga kiire, jahvata peenemaks; kui liiga aeglane, jäta jämedamaks.
  • Vee temperatuur: Hoidke vee temperatuur umbes 93°C juures, et saavutada optimaalne ekstraheerimine ilma kohvi kõrvetamata.
  • Valamistehnika: Säilita stabiilne ja kontrollitud valamine, et tagada kohvipuru ühtlane küllastumine ja ühtlane ekstraheerimine.
  • Katseta ja kohanda: Kohandage kohvi ja vee suhet ning pruulimisaega vastavalt oma maitseeelistustele. Katsetage ja kohandage protsessi, kuni leiate enda jaoks ideaalse kohvimaitse.

Kokkuvõte:

KAFO Premium Selection‘i kohvi pruulimine Chemexiga on nauditav kogemus, mis võimaldab teil esile tuua selle esmaklassilise segu parimad maitsed. Järgides käesolevas juhendis toodud samme ja lihvides oma tehnikat, olete teel suurepärase ja aromaatse KAFO Premium Selection’i kohvitassi nautimise poole igal pruulimiskorral.

Brenda

17 postitust

Sildid: KAFO, kohv
Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!