Pimedate pikkade õhtute aeg on paratamatult käes. Ja nagu igal aastal saab ikka ja jälle imestatud, et kui hall ja pime see aeg ikka on. Täpselt samamoodi imestame poole aasta pärast, et kui valged ikka ööd on ja kuidas õhtul pimedaks ei lähe. Mis seal ikka, eks peale väikest imestamist tekib jälle harjumus minna tööle/kooli pimedas ja tulla töölt/koolist pimedas. Põletame aga küünlaid, teeme kaminasse tuld, varsti riputame õue jõulutuled, toas aga hellitame end sooja teega ja miks mitte sinna juurde küpsetada üks külluslik kohvimaitseline banaanikook šokolaadi-pähklikattega.
Seda kooki tasub küpsetada siis, kui puuviljavaagnalt hakkavad Sulle taas etteheitvalt otsa vaatama pruunikaks tõmbunud banaanid. Niisama süüa neid ei taheta ja samas on seal pruuni koore all pisut üleküpsenud vilja siiski liiga palju selleks, et neid prügikasti visata. Nii tulebki vaheldumisi neid sügavkülma pista (banaanijäätise algmaterjaliks), smuuti sisse suristada või siis küpsetistesse lisada, et banaani abil koogile mahlasust ja mõnusalt troopiliselt magusat nüanssi lisada. Siin koogis saavad kokku esmapilgul kaks üsna vastandlikku, kuid üllatavalt hästi kokku sobivat maitset – magus banaan ja mõrkjas kohv. Vürtsikust lisab kaneel ja külluslikkust koogi sisse segatud hakitud šokolaadi. Viimistluseks tumeda šokolaadiga kreemi, kuhu peale võib puistada röstitud mandlipuru. Kokku saab väga mõnusa koogi, mis kaob laualt kiirelt! 🙂
Kohvimaitseline banaanikook šokoaadikattega
Vaja läheb (jagub 10-12le):
Katteks:
Retsepti autor: Tuuli Mathisen