Vahel on päevad kiired ja korralikust einest ei jõua unistadagi. Või tahaks aeg-ajalt mingit vahepala, mis ei oleks just päris komm või küpsis, vaid midagi, mis ei tekitaks hiljem süümekaid. Just selline mõnus vahepala või ka energiaamps on datlitest, pähklist, tumedast šokolaadist, täistera kaerahelvestest ja chia-seemnetest valmistatud energiabatoon, millele mõnusa mõrkja maitse ja lisaergutuse on andnud üks korralik espresso-shot. Kohv aitab ka datlite purustamisel veidi vedelikku lisada, mis muudab kleepuvate datlite töötlemise lihtsamaks. Kui oled aga suur kohvisõber, siis soovi korral võib energiaampsudele kohvi ka veidi rohkem lisada. Datlite ja mee magus maitse aitab hästi mõrkjat kohvi tasakaalu viia. Sellised tervislikest koostisainetest pungil energiabatoonid sobivad hästi ka sõbrapäeval oma kõige kallimatele üllatuseks ja hommikukohvi kõrvale serveerimiseks.
Ca 10-12 tükki valmistamine
Sul läheb vaja:
Purusta blenderis või köögikombainis kaerahelbed ja mandlid jämedalt s.t. ära päris jahuks jahvata, vaid jäta hästi jäme jahvatus. Tõsta kõrvale. Aseta datlid köögikombaini, lisa kohv ning töötle mass ühtlaseks. Sulata šokolaad vesivannil. Sega kokku datli-kohvimass, kaerahelbe-mandlipuru, sulatatud šokolaad, chia-seemned, maapähklivõi ja soovi korral ka veidi mett. Sega kõik ühtlaseks ja aseta siis küpsetuspaberile. Vormi ühtlaseks pikaks vorstikeseks ja aseta külma paariks tunniks. Tõsta tahenenud „vorstike“ külmikust välja ja lõika parajateks juppideks. Säilita jahedas.
Retsepti autor: Tuuli Mathisen