Hea kohv ja krõbedad piparkoogid on kooslus, milles ei pea kunagi pettuma. Tuuli proovis need kaks üheks imeliseks koosluseks liita ja ei pidanud pettuma.
Kohvimekiga piparkoogid
Sul on vaja (kogus: 2-3 plaaditäit):
Kuumuta potis siirup koos kohviga ja suhkruga. Sega kuni suhkur on lahustunud. Lisa sinna sisse tükeldatud või ja lase sulada. Jahuta veidi ja klopi sisse munad ja maitseained. Sega juurde jahu ja töötle tainas ühtlaseks. Algselt on tainas üsna pehme, kuna või on pehme. Keera tainas kile sisse ja tõsta jahedasse. Hea oleks tainal lasta maitsestuda 1-2 päeva, kuid ei juhtu midagi kui kasutad tainast paari tunni pärast. Piparkookide tegemiseks kalla tainas jahusele tööpinnale ja rulli õhukeseks. Lõika sobivad kujundid, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 180-200 kraadi juures mõned minutid. Hoia piparkookidel kindlasti silma peal, sest sõltuvalt piparkookide paksusest võivad nad üsna kiirelt kõrbema minna.
Retsepti autor: Tuuli Mathisen