Midagi uut ja huvitavat liha valmistamisel – kasuta jahvatatud kohvi ühe paneeringu komponendina. Üllataval kombel andis röstitud ja jahvatatud kohviuba lihale põneva röstise maitse, mis sobib mahlase lihaga suurepäraselt.
Kohvipaneeringus mahlane seafilee
Checklist
Puhasta liha kelmetest. Rösti fenkoliseemneid kuumal pannil veidi aega, kuni nad muutuvad aromaatseks. Tõsta uhmrisse või purustajasse. Lisa kohvioad, jahvatatud paprika pulber, sool ja must pipar ja töötle ühtlaseks peeneks puruks. Lisa küüslauk ning mesi ja sega kõik läbi. Tulemuseks peaks olema pastataoline mass. Vajadusel lisa veidi oliiviõli. Määri liha saadud seguga kokku ja aseta 200 kraadisesse ahju küpsema ca 25-30 minutiks. Tõsta liha ahjust ja lase ca 10 minutit seista, enne kui liha viiludeks lõikad. Serveerides võid juurde pakkuda hapukamat kastet või moosi (nt pohlamoos, jõhvikakaste, kirskaste vm).
Retsepti autor: Tuuli Mathisen