Vaid kuuest komponendist valmiv gluteenivaba mahlane ja pisut mõrkja alatooniga šokolaadikook on hõrk ja luksuslik maiuspala. Kohvi mõrkjas nüanss aitab koogi mandlist ja šokolaadist maitset eriti hästi võimendada. Ühest küljest lihtne kook on teisalt väga maitsev ja mõnusalt mahlase tekstuuriga küpsetis, mis maitseb ka neile, kes muidu suuremad magusasõbrad ei ole. Šokolaadikoogi külluslikku iseloomu aitab rikastada mee-pohla kaste, mis oma terava hapukuse ja mõõduka magususega on kui kirsiks tordil. Naudi seda kooki koos hea kohviga. Nii muudad ka argipäeva nauditavaks ja pidulikuks.
Mahlane jahuvaba šokolaadi-kohvikook pohla-mee kastmega
Kogus 8-le:
Pohla-mee kaste:
Pohla-meekastme jaoks püreesta pohlad koos vedela meega. Lisa vanillisuhkur. Serveerides lisa igale koogitükile veidi pohlakastet.
Kook säilib mahlasena ka järgmisel päeval.
Retsepti autor: Tuuli Mathisen