Merilini peedi-pähklisai on jõukohane ka muidu tagasihoidlikele küpsetajatele. Imelihtne retsept, mis põhjustab tõenäoliselt kogu-saia-korraga-laualt-kadumist.
Vaja läheb:
*Peedipüree valmistamiseks lõika kooritud, toores peet tükkideks ja töötle blenderis vähese veega püreeks.
Sega omavahel jahu, sool ja pärm. Lisa käesoe vesi, õli, peedipüree ja hakitud küüslauk. Sega kõik kokku ja sõtku tainast 3-4 minutit. Vormi siis palliks ja jäta köögirätiku alla sooja kohta 1-2 tunniks sooja kohta kerkima.
Haki kreeka pähklid väiksemateks tükkideks. Lisa tainapätsile veidi jahu ja sõtku sisse pähklitükid. Vormi tainas palliks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee noaotsaga saiapätsile kerge sisselõige. Jäta veel 15 minutiks rätiku alla kerkima.
Küpseta saia 180 kraadises ahjus 30-40 minutit.
Enne lahtilõikamist lase pätsil 10 minutit jahtuda.
Retsepti autor: Koogikontor