Mõnus kook, mis on porgandist nii mahlane ja maitsev. Kardemon, ingver ja kaneel lisavad särtsu ning pähklid jäävad hamba alla krõmpsuma. Hapukust saab sidruni ja apelsiniga veel rohkem juurde timmida. Proovi ise järele!
Porgandikook
Porgandibiskviit:
Kreem:
1. Pane eelmisel õhtul india pähklid vette likku, et need saaksid pehmeks minna.
2. Koori porgandid ja riivi peene riiviga. Haki kreeka pähklid väikesteks tükkideks. Sulata madalal kuumusel kookosõli. Sega riivitud porgandite hulka mandli- ja tatrajahu, kreeka pähklid, datlid, sool, vürtsid, siirup, sidrunimahl ja kookosõli. Seda on mugav teha Blendtec blenderis. Kui segu jääb liiga kuiv, siis lisa veel sidrunimahla või veidi kookosõli.
3. Suru 1/2 porgandisegust küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm läbimõõt) põhja. Aseta vorm külma.
4. Kreemi valmistamiseks nõruta india pähklid veest ja vala blenderisse. Lisa siirup, apelsini mahl ja peenelt riivitud koor, kookospiim, kookosõli, vaniljepasta ja sool. Blenderda kõik ühtlaseks kreemiks.
5. Määri 1/2 kreemist porgandikihile ja aseta vorm 20-30 minutiks sügavkülma, et kreemikiht saaks kõvemaks minna.
6. Nüüd määri kreemikihile uuesti porgandibiskviidikiht ja siis jälle kreem. Võid kreemi natuke alles jätta, et saaksid hiljem ka koogi ääred kreemiga katta.
7. Lase koogil 3-4 tundi sügavkülmas tahkuda. Eemalda siis vormist ja kaunista!
Kaunistamiseks kasuta viigimarju, metspähkleid ja apelsinikoort.
Retsepti autor: Koogikontor