Kohv ja šokolaad on taevas sündinud kooslus. Kui seltsi sättida veel hapukasmagus kirsikaste, siis muutub kooslus juba ülivõrretes kirjeldatavaks. Ja kui sinna lisandub veel valmistamise lihtsus ning jahuvabadus, siis ei jäägi muud üle, kui tuleb selle imemaitsva koogi tegu ette võtta:)
Asu kokkama
Sul on vaja:
Kirsikaste:
Sulata kastrulis vaiksel kuumusel või koos šokolaadiga. Sega ühtlaseks ja jahuta veidi. Lisa munad ükshaaval segades s.t. sega enne eelmine muna šokolaadi-võisegu sisse, kui järgmise lisad. Lisa kookosjahu, liköör, suhkur ja kohv. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 20-24 cm läbimõõduga koogivormi.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures ca 25-30 minutit. Kook võib keskelt veidi vedel jääda, nii ongi mahlasem. Seega ära küpsetamisega üle pinguta. Jahuta enne serveerimist.
Kirsikastme jaoks lase kirsid koos suhkruga keema tõusta. Keeda veidi aega, et vedelik kokku keeks ja kaste natuke siirupisemaks muutuks. Lisa liköör. Jahuta ning serveeri koos šokolaadikoogiga. Samamoodi võid toimida teiste marjadega või valmistada hoopis blenderis tooretest marjadest marjakaste.
Juurde paku loomulikult head kohvi.
Retsepti autor: Tuuli Mathisen