HARIO veskil on 39! erinevat jahvatusastet ja kaks lõiketera tavapärase veski 1 jahvatusastme ning 1 lõiketera asemel. HARIO kohviveski annab ideaalselt ühtlase jahvatuse, just täpselt Sinu maitsele ning Sinu valmistusvahendile vastava.
Kui “vanakooli” elektrilistel kohviveskitel jahvatusastmed puuduvad, siis uuel HARIO veskil on neid 39. See tähendab, et saad timmida oma kohviubade jahvatuse just Sulle sobivale vahendile – olgu selleks presskann, aeropress, V60, filtrikohvimasin või midagi muud – Sinu käsutuses on nüüd 39 erinevat peenestusastet. Selline võimalusterohkus meelitab katsetama ja Sa saad üllatuma, kui suur maitsevahe võib tulla õigest jahvatusastmest!
Kui tavalistel elektrilistel veskitel on üks lõiketera, siis HARIO V60 veskil on neid kaks. See jahvatab kohviuba kahelt poolt korraga ja tulemus saab väga ühtlane. Miks on ühtlus nii tähtis? Sest erineva jämedusega kohviterad vajavad erinevat tõmbeaega. Kui jämeda jahvatuse sees on ka peenemat kohvipuru ja seda lastakse tõmmata sama kaua kui jämedamat puru, jõuavad peenemad osakesed hakata andma kibedat kõrvalmaiku. Iga valmistusmeetod nõuab seepärast oma jahvatust. Ja parima maitse huvides – väga ühtlast jahvatust. Uue veski on käsitlmine on väga lihtne. Ja mugav on seegi, et jahvatad otse oma kohvivalmistusvahendisse – kohvipuru-lauale-ajamise-etapp jääb nüüd ära.
HARIO toodang on väga mitmekülgne ulatudes erinevatest klaasmahutitest auto esituledeni. Meie lehel on peatähelepanu mõistagi HARIO kohvivalmistusvahenditel.
HARIO klaasi loomislugu ulatub 1921.aastasse, mil Hiromu Shibata rajas omanimelise firma Hiromu Shibata Works Tokyos Jaapanis ja alustas laboratoorsete klaasnõude ja –mahutite tootmise ja müügiga. Tõelise leiutaja-klaasifanaatikuna ehitas Shibata peagi omaenda klaasisulatustehase, kus tegeles innukalt klaasisulatamise tehnoloogia arendusega.
HARIO klaas oli mitmekümne aasta uuringute ja katsetuste tulemus. Ja pärast seda ei läinudki enam väga kaua – Shibatal tuli leiutada veel ainult purunematu klaas ja kuumakindel klaas ja näiliselt kiiresti ning kergelt olemegi jõudnud HARIO kohvivalmistusvahendite ajaloo algusesse, ühe elutöö suurepärase saavutuseni.
HARIO kohvivalmistusvahendid on pika ja avastusterohke töö uhke ja luksuslik tulemus. Kogu protsess ja lõpptulemus peavad silmas kaasaegse inimese vastutust maailma looduslike ressursside eest ja usuvad tõeliste väärtuste kestmisse. HARIO järgib suure aukartusega loodussäästlikke printsiipe ja käsitleb kuumakindlat klaasi mitte kui tehnika saavutust vaid kui väljapaistvat looduse kingitust.
HARIO kohvivalmistusvahendid sisendavad kohe esimesest pilgust austust looduse, traditsioonide, elu vastu. Sarnaselt idamaa teekultuurile loovad HARIO kohvinõud erilise atmosfääri ja rituaali ka kohvijoomiseks – kohvivalmistamisest saab käsitöö, mis valmib hetke meeleolu ja valmistaja soovi kohaselt. Neid kohvinõusid antakse edasi põlvest põlve muutumatutena, nad kestavad ja hoiavad pere traditsioone.
Olles pärit tehniliselt kõikvõimsast Jaapanist, ütlevad HARIO kohvinõud, et aeg-ajalt on oluline masinlikkus peatada. Et kiirus ei ole ainus väärtus.