See taimne kook on loodud eelkõige pähklikreemi armastajatele. Toorkakao, india pähklid ja maapähklivõi teevad sellest koogist parajalt tummise koogi. Mõnusalt krõmpsuvaks katteks kaunista kook toorkakaotuumade ehk kakaonibside ja maapähklitega.
Piisab vaid tükikesest!
Vegan pähkli-šokolaadikoogi põhi:
Vegan pähkli-šokolaadikoogi täidis:
Tee nii:
- Alusta sellest, et pane india pähklid vähemalt 2 tunniks sooja vette likku või üleöö toasooja vette;
- Põhja valmistamiseks haki pehmed kuivatatud datlid väiksemateks tükkideks. Kui datlid on pigem kuivemapoolsed, siis leota neid eelnevalt 10 minutit soojas vees;
- Datlitükkide hulka sega kaera- ja tatrajahu, jaanikaunapulber, sool ja kookosõli. Suru saadud mass u 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vorm külmkappi;
- Nüüd vala blenderisse sõelal veest nõrutatud india pähklid, maapähklivõi*, agaavisiirup, kakao, vanill, kookospiim ja -õli;
- Töötle blenderiga kõik ühtlaseks kreemiks;
- Määri täidis põhjale ja aseta kook 2 tunniks sügavkülma;
- Eemalda kook vormist ja kaunista kakaonibside ja maapähklitega.
Pähklivõi võib samuti ise teha. Selle jaoks osta 100 g röstitud ja soolatud maapähkleid ja töötle need blenderis kreemjaks massiks. Seda on eriti lihtne teha Blendtec Twister kannuga.
Retsepti autor: Koogikontor